Komentara: 33
Pregleda: 2900

Raspisani lokalni izbori za 2. jun

26.04.2024. u 13:04h
Izvor: RTS
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je izbore za odbornike 66 jedinica lokalne samouprave. Raspisani su izbori i za odbornike beogradskih i niških opština.
Raspisani lokalni izbori za 2. jun

Predsednica parlamenta odluku o raspisivanju izbora za 2. jun potpisala je u Domu Narodne skupštine. i tom prilikom ukazala da su se usvajanjem izmena i dopuna Zakona o lokalnim izborima stekli uslovi za raspisivanje izbora u 66 jedinica lokalne samouprave.

- Raduje me što smo iz parlamenta poslali snažnu poruku svim našim građanima da smo kao njihovi izabrani predstavnici kadri i sposobni da razgovaramo i da postignemo dogovor uprkos svim našim razlikama. Kao što sam i rekla, nakon postignutog dogovora o datumu izbora, smatram da je ovakav dogovor pobeda svih odgovornih ljudi - navela je predsednica nacionalnog Parlamenta.

Brnabić je pozvala sve političke aktere da vode računa o tome da politika ne treba i ne sme da bude sredstvo koje razdvaja ljude i da je zajednička obaveza da se politički sistem razvija u demokratskom pravcu koji promoviše dijalog, uzajamno poštovanje i veći stepen razumevanja.

- Kao predsednica Narodne skupštine Republike Srbije nastaviću da insistiram da ovo najviše predstavničko telo svih građana Republike Srbije poštuje i promoviše upravo takve vrednosti. Želim svima uspešne izbore - istakla je Ana Brnabić.

Izvor: RTS
Postavljeno pre 1 nedelju i 3 dana
Komentara: 33
Pregleda: 2900

Povezana vest

Povezane teme

lokalni izbori subotica

izbori2024

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.